0300 870 515 (0,79 € / min + pvm) caddiemaster@virpiniemigolf.fi

Voi kai sanoa Virpiniemi Golfin alkutaipaleen olevan takana, kun ensimmäinen vetäjä vaihtuu. Olen ollut etuoikeutettu, kun olen saanut työskennellä hyvien hallitusten ja ammattitaitoisen kenttähenkilökunnan sekä asiakaspalvelun ammattilaisista koostuneen caddiemasterin toimiston henkilöstön kanssa toistakymmentä vuotta.

Varsinaisen toiminnan alkaessa keväällä 2007 ei voinut vielä varmuudella tietää, miten homma lähtee luistamaan, ja osakkeitakin piti vielä saada kaupaksi melkoisesti, jotta juuri valmistunut Klubitalo parkkipaikkoineen saadaan maksettua. Tämän lisäksi päällystettiin myös rangen parkkipaikka ja lyöntialue. Mainittakoon, että Haukiputaan kunnalla tuli kiire asfaltoida Virpiniemen liikuntaopistolle menevä tie ja se onnistuikin siinä pari viikkoa meidän Klubitalomme parkkipaikkaa myöhemmin! Surkea talvi rankaisi kenttää niin, että vasta heinäkuussa se saatiin kohtuulliseen kuntoon ja näitä lähes vastaavia talvia tuli vielä kaksi ensimmäisen jälkeen. Kolmannen kesän lopulla uuden kenttämestarimme Pasin johdolla kenttä saatiin vihdoin siihen huippukuntoon, jollaiseen myöhemmin olemme saaneet tottua.

Vuodesta 2010 alkaen neljä seuraavaa talvea olivat kovia pakkastalvia ja talvehtimiset onnistuivat hyvin. Silloin kenttä avattiin vuosittain jo toukokuun puolella ja huippukunnossa, sillä talvet eivät tehneet tuhojaan. Paras vuosi oli 2013, jolloin se avattiin jo 18.5. täysin virheettömänä. Ainoa ”näköhaitta” oli harmaalumihomerenkaat, joita oli väylillä. Näytti kuin joku olisi unohtanut ämpäreitä nurinpäin kentälle. Siitä lähtien onkin ollut jälleen leutoja talvia jo neljä peräkkäin ja talvituhoja on tullut, pelikauden avaamiset kesäviheriöille ovat viivästyneet myöskin kylmien ja sateisten alkukesien säiden johdosta.

Toissa syksynä kokeilimme ensi kertaa muoveja viheriöiden suojaksi ja se kokeilu onnistui hyvin. Viime syksynä suojattiin 14 viheriötä ja 12 niistä talvehti loistavasti ja neljä joita ei muovitettu, jouduttiin kylvämään kauttaaltaan uudelleen kauden alussa. Näiden kahden vuoden kokemusten perusteella oli pakko uskoa, että muovin käyttö kannattaa toteuttaa myöskin tulevaisuudessa, ja näin on päätetty tehdä tänäkin syksynä. Lisäksi muovitusta laajennetaan myöskin tiiboxeihin.

Kuten edellä olevasta käy selville, on kenttä ja sen kunto niin keskeinen osa toimintaamme, että se nousee aina ensimmäisenä mieleen, kun miettii menneitä vuosia. Onhan kenttä yksi osa strategiamme perustaa. Muita ovat talous ja osakkaat. Taloudessa olemme pärjänneet poikkeuksellisen hyvin ja kuten kaikki jo varmasti tietävät, olemme velaton golfyhtiö. 2000-luvulla perustetuista golfyhtiöistä olemme Kytäjän lisäksi se toinen. Osakkeita on ulkona 681 ja hallitus miettii parhaillaan mahdollista ensi vuoden C-osakkeiden antia ja myöskin D-osakkeiden muuntomahdollisuutta. Osakkaille olemme järjestäneet ylivoimaiset varausehdot, ja itse olen käyttänyt sanontaa, että osakas on meidän avainpelaajamme. Yhtiön vuosituloista osakkaat tuovat vastikkeillaan yli 60 %! Meillä on myöskin osakkaita, jotka eivät pelaa itse, mutta vuokraavat pelioikeudet tai myyvät peliliput eteenpäin. Näin olemme saaneet kasvatettua golfyhteisömme kokoa ja siten myöskin vuokrapelaajat ja pelilippupelaajat tuovat oman merkittävän panoksensa toimintaamme.

Toiminnan kehitys näkyy myöskin pelikierroksissa (täydet kierrokset). Kun 2007 kierroksia oli yhteensä 14.081, niin ne lisääntyivät vuosittain siten, että vuonna 2011 niitä oli jo 22.008. Silloin ylitimme ensimmäisen kerran 20.000 rajan ja sen jälkeen kierrokset ovat olleet 22.000:n ja 24.000:n välissä. Vuonna 2007 pelikierrosten nettivarausprosentti oli 61,2, niin parina viime vuonna se on ollut n 75% ja tänä vuonna tähän mennessä lähes 78 %.

Haluan kiittää Tikosgolfin Timo Ikosta hyvästä yhteistyöstä menneinä 12 vuonna, tämä yhteistyö mahdollisti sen, että meidän ei tarvinnut hankkia valtavaa maila -ja bägivarastoa Virpiniemeen. Ainoastaan pieni varasto tarpeellisia hanskoja, palloja, tiitä jne varten. ”Isompi tavara” on löytynyt Tikosgolfin liikkeestä Torikadulta. Tämän hyvän yhteistyön lisäksi Timo on meidän osakas ja väyläkumppani!

Kiitän myöskin Tommi Linnaa menestyksekkäästä työstä golfyhteisömme hyväksi. Varsinkin junioreiden valmennus on tuottanut meille hienoa menestystä kilpailuissa  vuosien varrella. Huipentumia on paljon, mutta tänä kesänä joukkueemme oli paras pohjoissuomalainen joukkue SM-joukkuekisoissa. Tämä kuvaa seuran toiminnan laajuutta, ja tätä pidän parhaana saavutuksenamme.

Ravintoloisijoitamme Sipo Ervastia, Minna ja Miika Laitsaarta sekä nykyistä Jouko Häkkistä/Oulun Baari kiitän myöskin hyvästä yhteistyöstä ja siitä, että heidän ansiostaan golfravintoloiden taso, ruuan, juomien ja ohjelmien suhteen nousi aivan uudelle tasolle valtakunnankin mittakaavassa. Tässä on kiitoksen kohteena myöskin Klubitoimikunta, jonka kekseliäisyydellä ohjelmapuolella ei ole mitään rajaa!

Lisäksi kiitän muitakin toimikuntia: Junioritoimikuntaa, kenttätoimikuntaa ja kilpailutoimikuntaa, jotka ovat ahkeroineet tahoillaan ja Ladygolfin ja Äijägolfin vetäjäjiä Riittaa ja Markkua viikottaisesta ahkeruudesta klubihengen hyväksi. Lopuksi siteeraan omaa kommenttiani 6.9 ilmestyneessä Kalevassa: ”Virpiniemestä haluttiin nimenomaan klubipelaajien kenttä. Sen takia tänne on muodostunut hyvähenkinen yhteisö”.

 

 

kuvateksti

Haukiputaan kaverit: Jouni Kivari, Eero Halonen ja Paavo Vehkaperä Ruskon Betonin (15) viheriöllä.

 

kuvateksti

Maritta Marjomaa-Mäkinen ja Teuvo Mäkinen Galaxon (16) viheriöllä.

 

 

kuvateksti

Tämä vei kyllä sanattomaksi, suunnitelmissa oli kylläkin tarkoitus hankkia FatBike, mutta nyt minulle tuotiin sellainen jo päättäjäisissä!

 

Teitä kaikkia, joiden nimi on korteissa mainittu, minä kiitän todella paljon unohtumattomasta päättäjäis/läksiäistapahtumasta ja lahjoista! Samoin kiitän puheenjohtaja Tapsaa, kapteeni Jamppea, Heikkis-Mattia ja Kukkos-Tuomoa ja Oulun Baarin Jokkeria ”suorastavaan punastuttavista kehuista”, joita osakseni tuli päättäjäisiltana. Pakko myöntää, että pari päivää mökilläni oltuani, huomasin että puna oli jo hieman hiipunut! Kiitos vielä kaikille!

Virallinen kuvaaja kiittää kuluneista vuosista ja suuntaa Espanjan lämpöön!

Virallinen kuvaaja kiittää kuluneista vuosista ja suuntaa Espanjan lämpöön!

KIITOS VIELÄ KERRAN KAIKILLE!

Kalle

 

Jaa somessa!