08.06.2021

Kia Sormunen valittiin amatöörien EM-joukkueeseen

Virpiniemen kasvatti Kia Sormunen valittiin amatöörityttöjen EM-joukkueeseen. Kia on menestynyt hienosti viime kesinä Suomen Golfliiton kilpailuissa, mikä on johtanut ainutlaatuiseen mahdollisuuteen. Valinta EM-joukkueeseen on jo itsessään upea saavutus 18-vuotiaan golfarin uralla. Joukkuepaikka tuli Kialle yllätyksenä, sillä hän oli osannut vain haaveilla paikasta.

Joukkueeseen valittiin Kian lisäksi viisi muuta tyttöä ympäri Suomea sekä yksi varapelaaja. Joukkue lähtee ensi viikolla Kytäjälle valmistautumaan koitokseen. Tyttöjen Euroopan joukkuemestaruuskilpailu järjestetään 6.-10.7. Portugalissa Montado Golf Resortissa. Suomen lisäksi kilpailuun osallistuu 19 muuta Euroopan maata. Golfliiton sivuilla on kerrottu joukkueen tavoitteen olevan 8 parhaan joukkoon pääseminen.

Kia kertoo odottavansa innolla pääsevänsä ensimmäistä kertaa maajoukkueen mukana pelaamaan kansainvälisiin kisoihin ja näkemään, mihin hänen taitonsa riittävät Euroopassa. Hän toivoo saavansa kisoista mukaan paljon uutta kokemusta. Kialla on EM-kisojen jälkeen tavoitteena pelata tällä kaudella yhä paremmin ja menestyä useissa kisoissa.

Virpiniemi Golf toivottaa tsemppiä ja onnea Kialle sekä muille Suomen joukkuelaisille tulevaan kisaan!