17.12.2021

Kiira Riihijärven jouluterveiset

Hei, ja terveisiä Oulun Virpiniemestä! Tulin tänne perheen luokse lomailemaan pariksi viikoksi ja jätin pitkästä aikaa kaikki golfmailatkin kotiin Tampaan. Olo on Q-Seriesin jälkeen aika väsynyt ja pieni paussi tekee varmasti hyvää. Viimeisen vaiheen karsinnat sujuivat aivan hyvin. Ihan parastani en saanut pitkässä kisassa esille; griinit olivat hyvin nopeita ja niissä oli paljon breikkiputteja. Näissä en riittävän hyvin aina onnistunut. Draivit olivat sen sijaan koko kisan ajan hyvällä tolalla. Kaikki pelatut kentät olivat erinomaisessa kunnossa ja hyvin muodokkaita eli tarkkana sai olla koko ajan. Olosuhteet olivat muutaman aamun sumuviivästyksiä lukuun ottamatta kohdillaan. Vastus oli kova ja minä sain todella arvokasta kokemusta pitkästä maratonkisasta. On aivan mahtavaa, että Sanna Nuutinen nousi Matildan kaveriksi LPGA:lle – toivottavasti muutaman vuoden sisällä siellä pelaan myös minä.

Kisarupeama oli pitkä ja raskas. Jokainen lähes 600 lyönnistä oli tärkeä ja fyysisesti viimeisen kierroksen jälkeen tuntui, kuin olisin bussin alle jäänyt. Isän kanssa ajettiin Alabamasta sitten kotiin Tampaan, jossa laukkujen purkamisen jälkeen jatkoin matkaani New Yorkin kautta Suomeen. New Yorkissa vietin päivän kaupungilla jouluvaloja ihaillen ja nyt on mukava vaan olla täällä Virpiniemessä ja levätä. Ohjelmassa on muutamia fysiikkatreenejä, hierontaa, sekä perheen ja ystävien kanssa hengailua.

Sain kisarupeaman seurauksena täyden kortin haastajakiertue Symetralle ja olen siihen oikein tyytyväinen. Pääsen suunnittelemaan juuri haluamani kaltaisen kisakalenterin ja valitsemaan kisoista mieleiseni. Saan myös hyvää oppia ammattilaisuudesta ja mm. siitä, että kuinka monta viikkoa juuri minun on järkevää kisata putkeen ja kuinka harjoittelujaksot kannattaa kisojen lomaan suunnitella. Tammikuussa teen kalenterini yhdessä irlantilaisen managerini David Kearneyn kanssa. Davidilla on pitkä kokemus Irlannin maajoukkueen valmentajana ja saan häneltä arvokasta ohjausta ammattilaisuuteni alkuun. Valmennustiimissäni jatkavat Tommi Linna, sekä entinen LPGA-pelaaja Vicki Ackerman-Goetz, jonka kanssa harjoittelen säännöllisesti Tampassa. Myös Davidilta saan arvokkaita ohjeita ja vinkkejä pelaamiseeni. Treenipaikkani on edelleen Avila Golf and Countryclub Tampan pohjoispuolella. Suunnitelmissa on myös yrittää järjestää itselleni auto käyttöön, jotta kulkeminen treeneihin ja kisoihin olisi sujuvampaa.

Kiitos kaikille tsemppiviesteistänne ja oikein ihanaa joulun aikaa. Olen hyvin kiitollinen, että olette mahdollistamassa tätä matkaa kohti unelmani toteuttamista. Kausi alkaa maaliskuussa Symetran kisoissa ja ainakin nyt ajatuksissa on lisäksi tulla Suomeen syyskuussa ja osallistua Ahvenanmaalla pelattavaan Ladies European Tourin osakilpailuun. Nyt on mukava alkaa valmistautumaan kohti uutta kautta. Kiitos vielä ja mukavaa joulua!

Terveisin, Kiira