03.10.2022

KIIRA RIIHIJÄRVI LÄHELLÄ LPGA TOURIN PELIOIKEUTTA

Golfkausi lähenee loppuaan niin meillä Virpiniemessä, kuin myös Kiira Riihijärvellä Amerikan Yhdysvalloissa. Kiira on viettänyt ensimmäisen vuotensa ammattilaisena pelaten Epson Tourilla, joka on LPGA Tourin jälkeen USA:n suurin naisten ammattilaiskiertue. Kiiran alkuperäisenä tavoitteena oli nousta LPGA Tourille parin vuoden jälkeen. Virpiniemen kasvatti on kuitenkin tehnyt näyttävän debyyttikauden ammattilaisena.

Kiiralla on tämän kauden aikana tullut viisi Top 10 -sijoitusta. Näistä paras on kirkkain sijoitus, jonka Kiira ansaitusti voitti Michiganissa 16.-18.6. yhteistuloksella -10. Tämän jälkeen Kiira on hienosti sijoittunut myös muun muassa jaetulle 2. sijalle.

Epson Tourin kauden 2022 rahalistan 10 parasta saavat automaattisesti kortin LPGA Tourille ensi kaudeksi. Kaksi viikkoa sitten Kiira sijoittui jaetulle 5. sijalle Arkansassa. Tämä sijoitus nosti Kiiran 9. sijalle kiertueen rahalistalla.

Alabamassa järjestettiin viime viikonloppuna Tuscaloosa Toyota Classic -kilpailu. Kiira paransi tulostaan kierros kierrokselta sijoittuen lopulta viidenneksi yhteistuloksella -11 (70, 69, 66). Kiiran peli oli myös tilastojen puolesta erittäin vakuuttavaa. Viimeisen kierroksen aikana hän missasi vain yhden griinin ja kaksi väylää. Avauslyöntien hurja keskimitta, 270 metriä, jätti useat muut pelaajat taakseen. Kiira myös johtaa tällä hetkellä kiertueen tilastoja griiniosumien osalta yli kahdella prosenttiyksiköllä. Kiira siis osuu 79,6 % ajasta griineihin, upeaa!

Viime viikonlopun hieno sijoitus 5. sijalle nosti Kiiraa jälleen rahalistalla, joten Kiira on nyt sijalla 8. Tällä viikolla pelataan Epson Tourin kauden 2022 viimeinen kilpailu, Epson Tour Championship. Tämä kilpailu pelataan Floridan Daytona Beachillä. Tulevan kilpailun jälkeen 10 parhaalle pelaajalle annetaan tavoiteltu pelioikeus LPGA Tourille. Kiiralla siis on erittäin vahva tilanne.

Viikonloppuna voidaan laittaa kisakatsomot pystyyn ja toivon mukaan päästään kannustamaan Kiira LPGA Tourille!