0300 870 515 (0,79 € / min + pvm) caddiemaster@virpiniemigolf.fi

Virpinimi Golfin jäsen Kiira Riihijärvi voitti tänä vuonna 21-vuotiaiden tyttöjen SM-kultaa lyöntipeleissä,  sijoittui naisten EM-joukkuekisassa Itävallassa 10.-14.7.  sijalle 7 ja henkilökohtaisessa EM-turnauksessa Slovakiassa 25.-28.7. hän sijoittui viidenneksi.

Haastattelimme Kiiraa kuluneesta kesästä sekä tulevaisuuden suunnitelmista.

Valmistautuminen EM-kisoihin

Kiira kertoo valmistautuneensa kisoihin hyvin. Viime vuonna joukkueet tulivat hieman yllätyksenä ja tänä vuonna hän oli tietoinen joukkue EM-kisoista ja henkilökohtaisista EM-kisoista. Hän tiesi heinäkuun tuovan kaksi isoa kisaa, joten hän jaksoi treenata kisoja varten saadakseen lyönnin, putin ja kaiken muun valmiiksi, jotta Slovakiassa ei tarvinnut enää huolehtia viimeistelyistä.

Henkilökohtaisten EM-kisapäivien rutiinit

Kiiran kisapäivät sujuivat hyvin, mutta toisena ja kolmantena päivänä Kiiralla oli todella myöhäiset startit. Kiira kertoo, että hänen perheensä piti hänelle kuitenkin seuraa siihen asti kunnes hän pääsi pelaamaan. Ennen kierrosta Kiiralla on yleensä samat rutiinit. Kentälle mennään tunti 15 minuuttia ennen kisan alkua ja tehdään omat lämmittelyt, jotta ollaan valmiita pelaamaan. Pelien ulkopuolella varsinkin hotellilla Kiira vietti aikaa muiden pelaajien kanssa. Kiiran porukassa oli neljä tyttöä ja yksi valmentaja Suomesta, joiden kanssa pelattiin yhdessä harkkakierroksia, syötiin ja vietettiin aikaa. Kiira kertoo, että heillä on hyvä ryhmähenki, sillä pelaajat olivat jo entuudestaan tuttuja joukkue EM-kisoista.

Kisat sujuivat Kiiran mielestä tosi hyvin. Hän oli positiivisesti yllättynyt suorituksestaan. Joukkue EM-kisojen sujuminen antoi luottoa omaan tekemiseen ja siihen, että oikeasti pystyy pelaaman alle par:in. Ainoastaan yksi päivä meni vähän huonommin, mutta muuten Kiiralle jäi hyvä fiilis pelistä. Kiira mainitsee, että siinä vaiheessa, kun pronssi jäi yhden lyönnin päähän, hän mietti, että ”oishan sen mitalin voinut saada”. Tämä ei jäänyt häntä kuitenkaan harmittamaan, sillä kisassa oli pelattu niin hyvin kuin mahdollista ja Kiira oli antanut kaikkensa.

Turnausten anti

Menestys viimeisimmissä turnauksissa on antanut Kiiralle uskoa omaan itseensä. Omasta mielestään Kiiralla ei ollut mitenkään mahtavaa peliä, se oli aivan tavallista ja silti se riitti hyvään lopputulokseen tosi helposti. Tämä loi uskoa siitä, että on täysin mahdollista menestyä, vaikkei sitä odottaisikaan. Kaikista tärkeintä on, että on saanut huomata kehitystä omassa pelissä.

”Kaikista tärkeintä on, että on saanut huomata kehitystä omassa pelissä.”

Mitä seuraavaksi?

Haastattelu hetkellä Kiira odotti vielä tietoa MM-joukkueeseen pääsystä, mikä varmistui myöhemmin elokuun alussa. Golfin amatöörien MM-kilpailut pidetään Irlannissa 29.8-1.9 ja Kiira edustaa Suomea kahden muun pelaajan kanssa.

Kisakausi Yhdysvalloissa odottaa Kiiraa sinne mentäessä, mutta myöhemmästä ei ole vielä tarkkaa tietoa. Kiiraa uskoo ensi kesän olevan melko samanlainen, kuin tämä kesä. Lisäksi saattaa tulla jokin ulkomaan kisa, mutta siitä tarkempaa tietoa tulee vasta ensi vuonna. Kiira myöntää, ettei hänellä ole tuleviin kisoihin muita ennakko-odotuksia kuin, että hän pystyisi pelaamaan hyvää peliä. Kaikki kisat ovat voitettavissa.

Tavoitteena pääsy LPGA Tourille

Jatkossa Kiiralla on tavoitteena päästä LPGA Tourille. Yhdysvalloissa on rahallisesti sponsoreiden kannalta paljon parempi tilanne naisten golfissa, kuin esimerkiksi European Tourilla, jossa edes voitosta saaduilla rahoilla ei pärjää pitkälle. Hyvinä puolina Yhdysvalloissa Kiira näkee myös viihtyvyyden.

Kiira opiskelee kolmatta vuotta Tampan yliopistossa, Yhdysvalloissa, kauppatieteitä ja markkinointia. Golf on Floridassa suosittu laji ja Floridan ilmasto on lajille suotuisa. Golfia voi pelata ympäri vuoden ja todella moni paikallinen pelaa edes jonkin verran. Yhdysvalloissa hyvää on Kiiran mukaan myös se, että urheilun ja opiskelun yhdistäminen on helppoa, kun taas Suomessa valinta pitää tehdä jo aikaisessa vaiheessa. Mahdollisuus yhdistää urheilu ja opiskelu vähentää painetta itse lajilta, sillä golfissa sitä on ja tarpeeksi. Tällä hetkellä Kiiralla ei jää aikaa juuri muuhun, mutta se ei Kiiraa oikeastaan häiritse, sillä hän treenaa mielellään. Tietenkään treenaaminenkaan ei ole aina kivaa, mutta suurimmaksi osaksi hän tykkää treenata ja testata uusia juttuja. Erityisesti oman kehityksen näkeminen ajaa Kiiraa eteenpäin. Golfin Kiira aloitti 9-vuotiaana Virpiniemi Golfissa ja täytettyään 17 vuotta tuli aika tehdä päätös siitä, jättääkö Kiira golfin vai alkaako hän pelaamaan tosissaan, sillä puolitosissaan pelaaminen ei ollut vaihtoehto.

Lempikenttä Virpiniemessä

Floridan lämmöstä huolimatta, Virpiniemen kenttä on Kiiran lempikenttä ja toisena tulee Floridan Buckhorn Springs Golf and Country Club.

Kiira on sitä mieltä, että saadakseen lisää naisia ja nuoria lajin pariin, pitäisi golfin perinteinen mielikuva ”vanhempien miesten lajina” saada muutettua. Tätä edesauttaisi myös, jos ihmiset saataisiin kokeilemaan golfia ja tietoisuutta golfista levitettäisiin. Isoimpana ongelmana Suomessa Kiira näkee kuitenkin lyhyen kesän.

Virpiniemi Golf toivottaa Kiiralle onnea ja menestystä tuleviin kisoihin ja syksyllä jatkuviin opiskeluihin Tampassa!

 

Jaa somessa!