26.10.2021

Kiiran terveiset LPGA:n karsinnoista – Kiira nappasi finaalipaikan!

Hei taas,

Nyt on kivoja kuulumisia! Pelasin viime viikolla LPGA karsintasarjan toisessa vaiheessa (johon siis kvaalasin elokuisesta Kalifornian ensimmäisen vaiheen karsinnasta). Pelit sujuivat hyvin ja sain paikan viimeisen vaiheen finaaliturnaukseen, joka pelataan kuukauden kuluttua Mobilessa, Alabamassa. Tuntuu kyllä mukavalta! Osallistujia kakkosvaiheen karsinnoissa oli 180 pelaajaa ja 42 pääsi jatkoon. Vähän tiukille meni tuloksellisesti, mutta lopputulos oli toivotunlainen.

Voit lukea Golfpisteen artikkelin tästä.
Turnauksen tuloslista löytyy tästä.

Kakkosvaiheen karsinnoissa pärjääminen oli hieno juttu siksikin, että sillä varmistin ns. ”full category”-pelioikeuden ensi kauden Symetra-haastajasarjaan. Pääsen siis aika vapaasti valitsemaan ne turnaukset, joissa haluan pelata. Helpompi on suunnitella kauden turnaukset näin, kuin että olisin varapaikkojen varassa.

Tavoitteena on totta kai pelata karsintasarjan finaalit mahdollisimman hyvin ja saada paikka maailman kovimpaan sarjaan jo nyt. Joka tapauksessa finaaliin pääseminen antaa mahtavaa kokemusta tulevaan.

Finaalit pelataan kahdessa vaiheessa; ensin neljä kierrosta Magnolia Grove Golf-kentillä, jonka jälkeen cutista selvinneet jatkavat neljä kierrosta Highland Oaks Golfklubin kentillä. Jälkimmäisen viikon 30 parasta varmistavat sitten itsellensä pelioikeuden LPGA:lle. Toivottavasti peli sujuu hyvin ja olen tuossa joukossa mukana.

Pelaajat tähän viimeiseen finaaliin tulevat paitsi kakkosvaiheen karsinnoista (42 pelaajaa), niin myös seuraavien väylien kautta: LPGA:n sijaluvuille 101-150 tällä kaudella sijoittuneet pelaajat, Symetran sijaluvuille 11-35 sijoittuneet pelaajat, Rolex maailmanrankingin 75 parasta pelaajaa sekä viisi parasta naisten Eurooppatourilta (näillä näkymin myös Sanna Nuutinen olisi pääsemässä tästä kategoriasta läpi. Matildallahan paikka on kauden -23 loppuun osakilpailuvoittonsa ansiosta). Kova tulee kisa olemaan ja on tosi hienoa, että pääsin mukaan!

Ennen finaaleja yritän mahdollisesti päästä maanantaikarsinnan kautta mukaan LPGA:n turnaukseen Pelican Women’s Championship, joka pelataan täällä Tampassa (tai St Petersburgissa). Muuten tarkoitus on jatkaa treenaamista kotiklubillani Avilassa.

Pidetään peukut pystyssä, että valmistautuminen finaaliin sujuu suunnitellusti ja että kisassa pystyisin pelaamaan omalla tasollani.

Kiitos vielä, että olet matkallani mukana!

Terveisin,
Kiira