07.08.2019

Lofoten Golf Tour 2019

Keskiviikkona 17.7. odotus palkitaan, kun kuusihenkinen porukka starttaa auton kohti pohjoista. Tavoitteena on kiertää kolme eri kenttää – yksi Ruotsissa ja kaksi Norjassa. Matkan päätarkoitus on saada uusia, erilaisia golfkokemuksia. Sellaisia, mitä lakeuksilta ei saa. Lähtötilanne on loistava – luvassa on korkeita vuoria ja aavaa merta.

Ensimmäinen määränpää on Malmivaarassa sijaitseva Malmbergets Golf Club. 18-väyläisellä metsäkentällä riittää haasteita kapeita ja kaltevia väyliä pelatessa. Henkilökuntaa tällä kentällä ei päivisin ole – green fee maksut sujautetaan kirjekuoreen ja muut ostokset maksetaan kahvikassaan. 250 kruunun green fee on hinta-laatusuhteeltaan oikein hyvä. Malmbergets Golf Club on kaiken kaikkiaan mukava ensimmäinen pelipaikka – sopivan matkan päässä.

Malmbergets Golf Clubin klubitalo

Malmbergets Golf Clubin klubitalo

 

Narvik – tuo historian kauttakin kuuluisaksi tullut kaupunki – on seuraava kohde mistä kokemuksien ammentaminen jatkuu. Narvik Golf Club sijaitsee 1500 metriä korkeiden vuorijonojen välissä Elvegårdissa. Kelit Elvegårdissa ovat usein vaihtelevat, mutta tällä kertaa ne osuvat kohdalleen. Sääolosuhteet tällä kentällä ovat kovat – jääpolte kytee pahimmillaan jopa kuusi kuukautta kaksimetrisen hangen alla. Kenttä on kuitenkin hyvässä kunnossa.

 

Narvik Golf Klubin väylän 5 tiiboksi

 

Elvegårdin sielu on maisemat. Korkeuseroja on, mutta jalan jaksaa pelata hyvin. Kentällä on pitkiä doglegejä ja kapeutta, mutta myös armahtavaa leveyttä. Vesipullon voi täyttää 10-väylän poikki virtaavasta joesta. Kierroksen jälkeen voi ruokailla terassilla kauniiden alppimaisemien alla. Klubin yhteydestä löytyy myös majoitusmahdollisuus. Elvegård on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen paikka – vuoret tuovat mukavaa vaihtelua pohjoisen lakeuksiin.

 

Narvik Golfin väylän 18 lähestyminen

Narvik Golfin väylän 18 lähestyminen

 

Elvegårdista jatkamme kohti matkamme pääkohdetta, Lofoten links -kenttää, joka sijaitsee Gimsoyassa. Kenttä on rakennettu historialliselle viikinkien asutusalueelle, ja se on yksi noin 200 kentästä, joka on saanut true Links -nimityksen. Nimitys johtaa siitä, että kenttään ei ole tehty keinotekoisesti kumpuja, vaan ne ovat kaikki muodostuneet sinne luonnostaan. Kenttä on hyvässä kunnossa, vaikka sääolosuhteet tälläkin kentällä ovat talvisin rankat.

Kenttä on haasteellinen, mutta huolellisella pelaamisella siitä selviää kunnialla. Lofoten Links -kenttä on vuonna 2018 valittu Norjan parhaaksi kentäksi. Kumpuilevat väylät ja henkeäsalpaavat maisemat tuovat oman ulottuvuutensa pelaamiseen. Parakkimainen klubitalo on paikallinen erikoisuus. Pro Shop on laadukas ja monipuolinen. Herkulliset burgerit maistuvat kierroksen jälkeen erityisen hyviltä.

 

Lofoten Linksin parakkimainen klubitalo

Lofoten Linksin parakkimainen klubitalo

 

Varsin läheltä löytyy siis mahtavia paikkoja ja kenttiä joihin tutustua. Yöpyminen Norjassa kustantaa noin 75 euroa aamupaloineen. Virpiniemi Golf suunnittelee jäsenilleen matkaa kesällä 2020 juuri näihin maisemiin. Lisätietoja antaa Harri Hautamäki.

Kaikki kolme paikkaa ovat ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoisia. Kiitos kaikki matkalla mukana olleet jäsenet, Harri Hautamäki, Vesa Verronen, Reijo Vaarala, Matti Paaso, Jani Karppinen ja Iiro Karppinen. Mukanaolonne teki matkasta onnistuneen.