0300 870 515 (0,79 € / min + pvm) caddiemaster@virpiniemigolf.fi

Kauden 2017 ensimmäisen kilpailun tauolla otan kahvin ja istahdan Spoonin pöytään. Head Pro Tommi Linna tupsahtaa viereeni ja aloittaa: ” Olet 10 vuotta kehunut kenttäämme ja lausunut siitä ylistäviä sanoja, vaikka aina ei ole edes ollut ihan aihetta  – ja nyt – nyt kun kaikki on oikeasti loistavassa kunnossa, niin blogissasi et ole virkannut asiasta mitään?”.

Tällaisen kohtaamisen jälkeen oli siis pakko tarttua kynään. Aikaa on puolisen tuntia, ennen kuin Viasat Golfilla US  Openin viimeinen ryhmä starttaa finaalipäivään. Tänä yönä ei siis nukuta. Oikeassahan se Tommi tuossa on; hoitotoimenpiteet ja jokin ihmeellinen golfkenttien jumalattarien suosio iski Virpiniemeen tänä keseänä. Kaksi viikkoa sitten meillä oli vielä yöpakkasia ja vain muutama lämmin päivä, niin kesä on täydessä vauhdissa. Muutamaa viheriötä lukuun ottamatta ne ovat ihan mestiskunnossa.

Tiedättehän Uutisvuodon? Mikä tai kuka ei kuulu joukkoon? Oikea vastaus on, että kapteeni ei kuulu joukkoon. Kaikki muut kuvassa pääsivät palkintosijoille Kapteenin Maljassa.

Tiedättehän Uutisvuodon? Mikä tai kuka ei kuulu joukkoon? Oikea vastaus on, että kapteeni ei kuulu joukkoon. Kaikki muut kuvassa pääsivät palkintosijoille Kapteenin Maljassa.

Olen kertonut tämän ehkä aikaisemminkin: golfissa on monta erilaista lyöntiä. Ns. voikukkalyönnit, käpylyönnit vuoroa odotellessa, horsmanvarren katkaisulyönnit etc. Ne onnistuvat aina. Jokainen käpy lähtee kuin Stinger. Sitten on harjoituskierros-lyönnit. Niistä eivät enää kaikki onnistukaan. Oktaavia vaikeampia ovat kilpailulyönnit – varsinkin lyöntipelissä. Kun aloitat kauden avauskilpailusi valkoisilta, vieressäsi heiluttelee rennosti mailaa nelosen händärillä pelaava kymmeniä vuosia nuorempi kaveri, niin jotenkin tulee ikävä voikukkia ja käpyjä.  Siellä sitä ollaan kivikautisen jatulin kivikossa ja neljäs on sentään takaisin väylällä. Kirjoitat korttiisi kasin ja odottelet seuraavaa neljää tuntia veristä kilpagolfia innolla. Uskoon ken tahtoo.

Valtuuteni eivät riitä vaikuttamaan kuin yhden ainoan kilpailun pelimuotoon. Mielestäni meidän jokaisen on pelattava muutama kilpakierros lyöntipelinä. Jokainen voi kisan jälkeen todeta, että hyvät ovat hyviä ja alle 80 tulos on meille harrastajille suuren kunnioituksen aihe. Siksi aloitamme kauden Kapteenin Maljalla, jotta kesän aikana voidaan sitten höntsäillä.  Juhannuksena on jo seuraava rennon kisan mahdollisuus. Kilpailukalenterimme tarjoaa monenlaista nautintoa. Ladyjen Kukkamekkokisa oli menestys ja iloitsen sen saamasta suosiosta oheisohjelmineen. Eniten arvostan niitä Ladyja, jotka ottivat osaa elämänsä ensimmäiseen kilpailuun.  Kuten sanottu, golfia on niin monenlaista, mutta jotenkin ihmiseen on rakennettu koneisto, joka haluaa mitata suoritusta.

Jos tämä on totta, niin Juhannuksen jälkeen alkakoon viikon mittainen ankara harjoitusjakso ( chippejä ja bunkkereita – kuten aina). Kahden viikon kuluttua alkaa pyhiinvaellusmatkani Skotlantiin ja vuosien odotuksen, epäonnistuneiden tiiausaika-arpajaisten ja ohimenneen lottovoitonkin uhalla retkikuntamme  suorittaa St. Andrewsin Old Coursella avauslyönnin 5.7 klo 09.10. Stay tuned…..

Jaa somessa!