0300 870 515 (0,79 € / min + pvm) caddiemaster@virpiniemigolf.fi

Merellinen golfelämys Pohjanlahden rannalla

Merellinen golfelämys

Virpiniemen kentän layout-suunnittelun on tehnyt pohjoismaiden johtaviin kenttäarkkitehteihin kuuluva Jan Sederholm. Hänen suunnittelemiaan ovat monet suomalaiset huippukentät, kuten Pickala Golf (Siuntio), Kullo Golf (Porvoo), Nevas Golf (Sipoo), Tahko Golf (Nilsiä) ja Tarina Golf (Siilinjärvi). Kentän loppusuunnittelusta on vastannut Matti Heikkinen ja oululainen arkkitehtitoimisto UKI Arkkitehdit Oy. Suunnittelussa on huomioitu Virpiniemen alueen tarjoamat ainutlaatuiset ja monipuoliset maastolliset mahdollisuudet, jolloin niin meren läheisyys kuin harjumaisemakin tuovat pelaajalle haasteita koko kierroksen ajaksi. Pohjanlahden merellinen hiekkakangas on ideaalinen pohja golfkentälle. Routimaton maapohja takaa varhaisen kasvun nurmelle ja vesi imeytyy pinnan läpi nopeasti pahimpinakin sadepäivinä. Kuten muillakin “dyynikentillä” hiekkapohja yhdistettynä huolelliseen rakentamiseen mahdollistaa varhain aukeavat ja korkeatasoiset viheriöt. Virpiniemessä voi maailman upeimman pelin aloittaa useimpina vuosina jo kiurun aikaan.

 

Slopetaulukko naiset

Slopetaulukko miehet

Kentän pituus

Valkoinen tee: 5935m
Keltainen tee: 5603m
Sininen tee: 5185m
Punainen tee: 4868m

Harju ja Meri

Merellinen Virpiniemen golfkenttä jakaantuu kahteen selkeään osaan – Harju ja Meri. Ensimmäiset yhdeksän väylää sijoittuvat kangasmaastoon, jossa on korkeuserojen mausteena haasteellisia lampia ja esteitä. Monilla väylillä voit valita oman reittisi viheriölle – taitojesi ja mieltymystesi asettamissa rajoissa.

Yhdeksännen väylän jälkeen tarjoutuu tilaisuus poiketa virkistäytymässä klubilla ennen Meren yhdeksää väylää. Jo ensimmäiseltä väylältä avautuu upea näkymä Pohjanlahdelle. Näillä yhdeksällä väylällä peliin tuo oman mielenkiintoisen lisänsä tuuli, joka pahimmillaan voi viedä pallon aina meren pohjaan saakka. Meren väylillä pääset nauttimaan links -golfin parhaista puolista!

Rakennuspäiväkirja

Kentän synnyssä oli monta vaihetta ja vuosien työ. Rakentamisvaiheesta pidettiin päiväkirjaa, jonka myötä voit tutustua historian lehtien havinaan.

LUE