0300 870 515 (0,79 € / min + pvm) caddiemaster@virpiniemigolf.fi

Virpiniemi Golfin kilpailumääräykset

 

ViGC Kilpailumääräykset

Seuran järjestämissä kilpailuissa noudatetaan R&A Rules Limitedin ja The United States Golf Associationin hyväksymiä golfin kansainvälisiä sääntöjä, kentän paikallissääntöjä sekä Suomen Golfliiton yleisiä kilpailumääräyksiä.

Ilmoittautuminen

Kilpailuun voi ilmoittautua verkkosivujen kautta, puhelimitse, sähköpostitse tai henkilökohtaisesti caddiemasterille. Ilmoittautuessa täytyy aina ilmoittaa nimi, tarkka tasoitus sekä kotiseura.  Kilpailija voi toivoa myöhäistä tai aikaista lähtöä ilmoittautumisen yhteydessä mutta toivomusta ei välttämättä voida toteuttaa. Viikonlopun kilpailuihin on ilmoittauduttava viimeistään torstaina ja muuten kaksi (2) päivää ennen kilpailupäivää klo 18.00 mennessä ellei kilpailukutsussa ole toisin määrätty. Mikäli kilpailussa on tilaa, on jälki-ilmoittautuminen mahdollista.

Kilpailun lähtöluettelo on nähtävillä viikonlopun kisoihin perjantaina ja muuten päivää ennen kilpailua klo 18 mennessä internet-sivuilla.

Viikkokilpailuihin ilmoittaudutaan kierrokselle lähtiessä, lähtöjärjestystä ei arvota.

Kilpailuun osallistuminen edellyttää voimassa olevaa tasoituskorttia.

Osanoton peruminen

Peruminen täytyy tehdä caddiemasterille viimeistään vuorokautta ennen kilpailun alkua. Jos peruminen tapahtuu myöhemmin, kilpailija joutuu maksamaan kilpailumaksun, mikäli kilpailijalla ei ole lääkärintodistusta tai muuta hyväksyttävää syytä. Seuraavaan kilpailuun ei voi osallistua ennen kuin maksu on suoritettu.

Kilpailumaksut

Kilpailukohtaiset maksut ovat nähtävissä kilpailun tiedoissa Nexgolfissa.

Ellei muuta ole ilmoitettu kaikki kilpailumaksut, lukuunottamatta viikkokilpailuja, sisältävät lounaan seisovasta pöydästä.

Osallistujat, osanottajamäärät ja tasoitukset

Avoimiin kilpailuihin voivat osallistua kaikki green cardin omaavat pelaajat myös muista seuroista. Avoimissa kilpailuissa voi olla tasoitusraja.

Viikkokilpailuihin voivat osallistua vain Virpiniemi Golf Clubin jäsenet.

Seuran mestaruuskilpailut on tarkoitettu vain Virpiniemi Golf Clubia kotiseuranaan pitäville jäsenille.

Kutsukilpailut on tarkoitettu erikseen kutsutuille pelaajille.

Kilpailukutsussa on määritelty osanottajamäärät sarjoittain. Sarjan järjestämiseksi osallistujia pitää olla vähintään neljä (4). Sponsori voi järjestää sarjan myös pienemmälle määrälle pelaajia.

Suurin kilpailussa käytettävä tarkka tasoitus on 36,0 ellei kilpailukutsussa toisin määrätä.

Kilpailujen alkamisaika, uloslyöntipaikat sekä caddien käyttö

Kilpailujen alkamisajat ovat kilpailukohtaisia ja ne mainitaan kilpailun tiedoissa Nexgolfissa. Jos pelaaja myöhästyy enintään 5 min lähtöajastaan, on rangaistus lyöntipelissä kaksi lyöntiä ja reikäpelissä reiän menetys. Mikäli pelaaja myöhästyy enemmän, suljetaan hänet pelistä. (Säännön 6-3A huomautus).

Tiiauspaikkoja käytetään yleensä seuraavasti: miesten A-sarja valkoinen tii, miesten B-sarja keltainen tii, naisten A-sarja sininen tii ja naisten B-sarja punainen tii. Tästä voi olla kilpailukohtaisia poikkeuksia.

Caddie on sallittu kilpailussa. Pelaaja on kuitenkin vastuussa hänestä ja hänen käytöksestään. Caddie voidaan tarvittaessa poistaa, mikäli hän aiheuttaa häiriötä.

Matkapuhelimen, etäisyysmittarin ja golfauton käyttö

Matkapuhelimen tulee olla kilpailussa äänettömänä. Puhelinta saa käyttää tuloskirjanpitoon, hätätapauksissa, otettaessa yhteyttä tuomariin tai kilpailutoimikuntaan.

Rangaistus määräyksen rikkomisesta:

Reikäpeli: Reiän menetys jokaista sellaista reikäväliä kohden, missä rike on tapahtunut.

Lyöntipeli: Kaksi lyöntiä jokaista sellaista reikäväliä kohden, missä rike on tapahtunut.

Etäisyysmittarin käytöstä säädetään paikallissäännöissä.

Rangaistus määräyksen rikkomisesta:

Ensimmäinen rikkomus: kaksi lyöntiä

Toinen rikkomus: kilpailusta sulkeminen

Golfauton ja vastaavien käyttäminen kilpailuissa on kielletty. Kilpailutoimikunta voi lääketieteellisin perustein myöntää poikkeusluvan golfauton käyttöön seuran avoimissa kilpailuissa.

Rangaistus määräyksen rikkomisesta:

Kilpailusta sulkeminen.

Hidas pelaaminen (Säännön 6-7 huomautus)

Ryhmä voidaan ottaa ilman erillistä huomautusta aikatarkkailuun kun se on yli 5 min laadittua aikataulua jäljessä. Aikatarkkailussa olevalla pelaajalla on 40 sekuntia aikaa valmistautua omaan lyöntiinsä. Ensimmäisenä lyöntivuoroon valmistautuvalle pelaajalle annetaan tämän lisäksi ylimääräiset 10 sekuntia.

Ensimmäinen aikarikkomus (yksi rangaistuslyönti)

Toinen aikarikkomus (kaksi rangaistuslyöntiä)

Useampi aikarikkomus (kilpailusta sulkeminen)

Reikäpelissä rangaistuslyöntien sijasta aiheutuu reiän menetys.

Pelin nopeuttamiseksi pallo on pistebogeykilpailuissa nostettava, kun pisteitä ei enää tule.

Palkinnot

Palkinnot jaetaan välittömästi kilpailun jälkeen. Kilpailija voidaan palkita vain yhdestä sarjasta, poikkeuksena kilpailut, joissa palkitaan paras tasoitukseton lyöntipelitulos. Mikäli kilpailija ei ole paikalla, voi palkinnon noutaa caddiemasterin toimistosta.

Mahdolliset arpapalkinnot annetaan ehdottomasti vain paikalla olijoille.

Kortin täyttäminen

Kilpailija saa tuloskortin saa ilmoittautumisen yhteydessä. Kilpailija on vastuussa kortin esitäytettyjen tietojen paikkaansa pitävyydestä.

Tasatilanteen ratkaiseminen

Tasoituksettomat lyöntipelikilpailut:

Mikäli kilpailijoilla on kilpailussa sama lopputulos, ratkaistaan voittaja matemaattisella menetelmällä*.

Seuran mestaruudesta pelataan tasatilanteessa 18. reikää äkkikuolema-periaatteella kunnes paremmuus selviää.

Tasoitukselliset lyöntipelikilpailut:

Tasoituksellisissa kisoissa parempi tarkka tasoitus ratkaisee voittajan. Jos tasoitukset ovat samat, käytetään matemaattista menetelmää* kuten tasoituksettomissa lyöntipelikilpailuissa reikäkohtaiset tasoitukset huomioiden.

Pari- tai joukkuekilpailussa tasoituksena käytetään parin tai joukkueen kilpailussa käyttämää tarkkaa tasoitusta.

Reikäpelikilpailut:

Reikäpelikilpailuissa pelataan tarvittaessa jatkoreikiä ratkaisuun saakka.

*) Matemaattinen menetelmä:

18 reiän kilpailut

Tasatuloksen ratkaisee viimeisen yhdeksän (9) reiän tulos, sen jälkeen paras viimeisten kuuden (6) reiän tulos, sitten paras viimeisten kolmen (3) reiän tulos, sitten viimeisen reiän tulos ja lopuksi arpa.

36 reiän kilpailut

Tasatuloksen ratkaisee viimeisten 18 reiän tulos ja sen jälkeen kuten 18 reiän kilpailussa.

54 ja 72 reiän kilpailut

Tasatuloksen ratkaisee paras viimeisen 36 reiän tulos, sen jälkeen kuten 36 reiän kilpailussa.

Mikäli kilpailussa on lähdetty kahdelta tai useammalta tiiltä, ratkaistaan tasatulokset kuitenkin reikien numerojärjestyksen mukaan eli viimeiset 9, 6, 3 ja viimeinen reikä.