04.07.2021

Santikka Trophy ja Pohjois-Suomen mestaruus 2021

Kaksi päivää helteiden siivittämää kilpagolfia on nyt takana. Tasoitukseton Pohjois-Suomen mestaruus ja tasoituksellinen Santikka Trophy pelattiin la 3.7. Sankivaarassa ja su 4.7. Virpiniemessä. Hurjat lämpötilat koettelivat pelaajien kestävyyttä koko viikonlopun ajan, mutta kovista helteistä huolimatta tulostaso oli jälleen kerran upea ja kisa ykköspaikasta erittäin tiukka!

Pohjois-Suomen mestaruuskilpailussa toiseen päivään johtoasemassa lähtenyt ViGC:n juniori Severi Määttä taisteli myös toisen päivän upeasti pitäen kärkiasemansa lähes koko päivän. Levi Golfin Juho Kurula nousi kuitenkin Severin ohi toisen päivän mahtavalla tuloksella 69 lyöntiä. Pohjois-Suomen mestaruuden voitti siis Juho Kurula LeviG, yhteistuloksella 145 lyöntiä. Toisena Severi Määttä ViGC, yhteistulos 146 lyöntiä. Kolmanneksi sijoittui Niko Anttiroiko ViGC, yhteistulos 148 lyöntiä. Pohjois-Suomen mestari saa ensimmäisen palkinnon lisäksi villin kortin Erkko Trophyyn. Tänä vuonna voittajalla Juho Kurulalla oli kategoria Erkkoon jo valmiina, eli villi kortti meni Virpiniemi Golfin Severi Määtälle. Onnittelut!

Santikka Trophyn A-sarja pelattiin tasoituksellisena lyöntipelinä, jossa huomioitiin 3/4 tasoituksista. A-sarjan voittajaksi kruunattiin Severi Määttä yhteistuloksella 143 lyöntiä. Toisena Niko Anttiroiko, 144 lyöntiä ja kolmantena Santeri Määttä ViGC 144 lyöntiä.

Santikka Trophyn B-sarja pelattiin 3/4 tasoituksellisena pistebogeyna. B-sarjan voitti Olli Heikkinen OGK, joka kahden päivän aikana keräsi 74 bogeypistettä. Toisena Topi Käyhkö OGK, 73 pistettä ja kolmantena Timo Paakkonen OGK, 69 pistettä.

Kilpailun paras nainen oli OGK:n Päivi Jaakkola, joka myöskin nappasi villin kortin Erkko Trophyyn.

Onnittelut kaikille palkituille Santikan, Enjoy Travelsin, Wetterin, Oulun Golfkerhon ja Virpiniemi Golfin puolesta. Lämmin kiitos myös kaikille kilpailuun osallistuneille!

Alla kaikkien sarjojen tulokset sekä kuvia palkituista.