0300 870 515 (0,79 € / min + pvm) caddiemaster@virpiniemigolf.fi

Viisi miestä autossa. Kilpailumatkasta on 800 km takana ja vielä on jäljellä 200km pimeää syksyistä mustaa aukkoa, jossa valkoinen viiva vilkkuu osoittamassa tien keskiviivaa – mitä nyt hirvet vähän häiritsevät strobomaista tunnelmaa. Jutut alkavat hidastumaan, vänkäri pitää juttua väkisin yllä pitääkseen kuljettajaa hereillä. Takana istuvilta kysyn: ” Huomasin, että sinun ryhmässäsi pelasi tuttu herra X paikkakunnalta X, niin miten papparaisen peli sujui?”. – ” Ihan paskasti se pelasi!”   Silloin aloin luennoimaan takapenkille, että vanhoista ihmisistä ja erityisesti heidän pelistään tulee puhua kunnioittavaan sävyyn ilman vulgaareja ilmaisuja. Hetken hiljaisuuden jälkeen takapenkiltä korjattiin vastausta: -” Tarkemmin ajateltuna sanoisin, että hän pelasi hieman alavireisesti”.  Tarinan opetus on se, että kun kuulet minun pelanneet ”hieman alavireisesti” niin tiedät, mitä se selkosuomella tarkoittaa.

IMG-20160921-WA0002

Kuvaan liittyy arvoitus. Edellä menevä ryhmä oli nelihenkinen kierroksen alussa. Missä on puuttuva pelaaja?

Ratkaisu on seuraavassa tämänpäiväisessä tositarinassa. Väylä 3 on edennyt puoleen väliin ja edellä pelaava ryhmämme näyttää kohdanneen ongelmia, sillä toisen vesiesteen rantamailla on kiihkeää toimintaa havaittavissa. Ei peeveli, näenkö oikein? Munasillaan siellä joku kekkuloi ylös vedestä! Ei, menee takaisin kaulavesille ja nakkelee mailoja takaisin rannalle. Hihittelemme keskenämme ja pohdimme, josko pallot (engl. balls) kelluvat yhtä hyvin kuin bägi, jonka arvelemme olevan jopa kahdeksan metriä rannasta. 4. väylän teeboxissa saamme kuulla tapahtumien taustasta seuraavaa; kyllä, käsijarru petti, bägi irtosi kärrystä juuri ennen veteen vierimistään ja aivan kuten golfin luonteeseen kuuluu – kaatuessaan tyhjentää mailat ulos bägistä, joka kelluu  kohti lammen keskustaa. Ei muuta kuin vaatteet pois ja uimaan.

Muistatteko sen lapsuuden ajan tietoiskun mustavalkotelevision aikakaudelta; ”näin auttaa reipas urheilijapoika ystäväänsä, älä hätäile kyllä sä sieltä selviät , ja nyt nopeasti kotiin lämpimään sillä kylmä kangistaa nopeasti ” (nykynuoret löytänevät sen Utubesta tai YleAreenasta). Ilmeisesti ystävämme  muisti tämän klassikon yhtä yksityiskohtaisesti, noudatti neuvoa ja hyppäsi 9. väylän jälkeen autoon ja lähti lämmittämään saunaa.

IMG-20160921-WA0001

Meri on peilityyni, ohut hylkeenpieru tuo aavemaista usvaa mereltä aamun kierroksella. Kävelen kohti 14. viheriötä ja ajattelen itsekseni: Tällaista se on tylsän keskiluokan elämä – ei aina ruusuilla tanssimista, mutta aina kuitenkin yhtä juhlaa.

Parin päivän päästä vietämme kauden päättäjäisiä. Periaatteeni mukaisesti olen valmis laittamaan itseäni likoon. Olen kerännyt Oktoberfest-teeman mukaista rekvisiittaa pitkin ullakoita, lainannut kavereilta ja olemme Kohosraimon ja Nevalaisantin kanssa jopa harjoitelleen muutaman Zillertal-biisin lederhosehumpan tahtiin. Kerää joukkueesi, kutsu rakkaimpasi ja perheesi mukavaan illanviettoon, jonka kruunaa ilotulitus. Se on perinteisesti niin komea ja äänekäs, että aina olen joutunut parvekkeelta toteamaan: -” Nyt tiedätte, mihin vastikemaksunne menevät”.

IMG-20160921-WA0003

Jaa somessa!