25.10.2022

Toimitusjohtajan tervehdys

Järjestyksessään 16. pelikausi Virpiniemi Golfissa alkoi 14.5. ja päättyi 16.10. Pitkä ja menestyksekäs kausi ei olisi ollut niin hyvä ilman iloisia, hymyileviä ja golfista nauttivia golffareita. Kiitos tästä kuuluu kaikille Virpiniemeläisille, yhteistyökumppaneille ja vieraspelaajille.

Alueellamme golfin suosio näkyy kierrosmäärissämme, vaikka emme yllä kahden edellisen vuoden tasolle. Seuran jäsenmäärä Golfliiton rekisterissä on 1258. Nousua viime vuoteen 25 kpl. Tämän vuoden kierrosmääräksi saavutettiin 31597, joka kertoo korkeasta käyttöasteesta. Vaikka kierrosmäärä on ollut suuri, niin kenttä on kestänyt erinomaisesti kulutuksen ja pelaajapalautteet kentästä ovat olleet erittäin positiivisia. Muutama viheriö kärsi heikosta kunnosta läpi kauden ja tarvittavat muutokset hoitotoimenpiteiden osalta on käyty läpi henkilökunnan kanssa.

Toimikuntien toiminta on ollut aktiivista. Naistoimikunta on toiminnallaan madaltanut uusien lajiin pariin tulleiden pelaajien kotiutumista Virpiniemi Golfiin. Ladyt ja Äijät ovat kokoontuneet jo perinteeksi muodostuneiden keskiviikkopelien pariin. Kilpailutoimikunta siirtää jo katseet tulevaan kauteen, kun valmistautuminen ensi vuoden kilpailukalenteria varten alkaa. Kaikki kehitysideat kilpailuiden ja tapahtumien kehittämiselle ovat tervetulleita. Kentänkehittämisryhmä on huolehtinut suunnitelmien päivittämisestä ja viimeisimpänä toteutukseen on saatettu väylän 18 muutostyöt, jotka selkeyttävät pelaamista viimeisellä väylällä. Oikea puoli saa uuden muotoilun aina klubille asti ja laajennamme kastelujärjestelmää, jotta nurmen kasvu on mahdollista uudella alueella. Junioritoimikunnan ja ohjaajien ahkerointi junioreiden parissa läpi vuoden on pitänyt huolen siitä, että nuoret golffarin alut pysyvät lajissa kiinni. Lisää uusia ohjaajia tarvitaan toimintaan, joten rohkeasti mukaan vain!

Vielä kertaalleen haluaisin onnitella Kia Sormusta tyttöjen alle 21-vuotiaiden lyöntipeli Suomen mestaruudesta. Lisäksi Kia valittiin Pohjois-Suomen seurojen toimesta Pohjois-Suomen vuoden golffariksi!

Kirkkaimpana tähtenämme on oma kasvattimme Kiira Riihijärvi. Varmasti kaikki ovat kuulleet hänen matkastaan LPGA Tourille ja jännittävistä viimeisen kierroksen hetkistä, kun kortti kiertueelle varmistui. Kiiran ahkerointi harjoittelussa on muistutus siitä, että täältä pohjoisesta on mahdollisuus päästä isoimmille areenoille, jos vain tahtoa siihen riittää. Yhteisömme tehtävänä on tukea ja avustaa jäseniämme matkalla kohti haaveita. Kiitos kaikille, jotka ovat olleet mukana tukemassa Kiiraa.

”Pelaaja Ensin” -tyytyväisyyskyselyihin on tullut paljon vastauksia ja niiden syvempi analyysi julkaistaan myöhemmin. Muutamalla sanalla haluaisin kuitenkin todeta, että strategian mukaisesti haluamme tarjota TOP 10-pelaajakokemuksen ja kyselyn tulokset osoittavat onnistumista. Omien pelaajien keskuudessa meidän sijoituksemme on 7. ja vieraspelaajien osalta 6. Olen erittäin ylpeä henkilökunnasta niin kentällä kuin toimistolla. Takana on pitkä kausi, mutta olette jaksaneet ahkeroida joka päivä kentän ja asiakkaiden parissa. On ilo johtaa motivoituneita työntekijöitä, kun he haluavat tarjota kaikille golffareille #parastagolfia. Erityiskiitos kuuluu palvelupäällikkö Lauralle ja apulaiskenttämestari Tuomolle. Heidän tärkeä työpanoksensa näkyy arkipäivän tekemisessä ja lopputuloksessa.

Ravintola Spoon on huolehtinut pelaajien energiavarastoista maittavilla ruoilla. Kiitos Katille ja hänen henkilökunnalleen. Kiitos myös JP:lle ja Matille, kun ovat jaksaneet viettää pitkän kauden kentällä ja rangella säätäessään pelaajien swingejä kuntoon. Heidän panoksensa junioreiden harjoitteluiden suunnittelussa on tuonut tuloksia. Harjoitukset heidän kurssien osalta siirtyvät talveksi Oulun Golfhallille Ruskoon, jossa myös osakeyhtiön Trackman 4 laite on vuokrattavissa.

Katseita seuraavan vuoden kauteen jo luodaan, niin on hyvä muistuttaa, että valmistautuminen viheriöillä alkaa aina aumamuovien levityksellä. Tulemme olemaan talkoolaisiin yhteydessä, jotka ovat jo vuosien ajan ansiokkaasti auttaneet henkilökuntaan erittäin tärkeässä tehtävässä kentän kunnon huolehtimisessa.

Nähdään viimeistään jäsenistön joulupuuron merkeissä – siitä lisää myöhemmin!

 

Pasi Voutilainen

Toimitusjohtaja

Virpiniemi Golf Oy