24.07.2023

Oulun Golfhalli – Santikka Trophy ja Pohjois-Suomen mestaruus 2023

Viikonloppuna kisailtiin jälleen kerran Oulun Golfhalli – Santikka Trophy ja Pohjois-Suomen mestaruudesta. Tasoitukseton Pohjois-Suomen mestaruus ja tasoituksellinen Santikka Trophy pelattiin la 22.7. Sankivaarassa ja su 23.7. Virpiniemessä. Sade toi kisapäivänä oman pienen lisämausteensa peliin, mutta olosuhteista huolimatta tulostaso oli jälleen kerran upea ja kisa ykköspaikasta erittäin tiukka!

Pohjois-Suomen mestaruuskilpailussa toiseen päivään johtoasemassa Lähti J-P Savolampi ja Niko Saarenpää tuloksella 74 lyöntiä. Toisena kisapäivänä jännitys säilyi loppuun asti kun ensimmäisen kierroksen 75 lyönnillä pelannut Niko Anttiroiko kiristi tahtia ja löi tuloksen 69. Pohjois-Suomen mestaruuden tällä kertaa voitti Niko Anttiroiko, KLG, yhteistuloksella 144 lyöntiä. Toisena J-P Savolampi, ViGC, yhteistulos 146 lyöntiä. Kolmanneksi sijoittui Antti Käyhkö, OGK, yhteistulos 148 lyöntiä. Pohjois-Suomen mestari sai ensimmäisen palkinnon lisäksi villin kortin Erkko Trophyyn.

Santikka Trophyn A-sarja pelattiin tasoituksellisena lyöntipelinä, jossa huomioitiin 3/4 tasoituksista. A-sarjan voittajaksi kruunattiin Jori Haapalainen, OGK, yhteistuloksella 142  lyöntiä. Antti Käyhkö, OGK, 143 lyöntiä, sijoittui toiseksi, ja kolmanneksi Juho Ylinärä, OGK, 144 lyöntiä.

Santikka Trophyn B-sarja pelattiin 3/4 tasoituksellisena pistebogeyna. B-sarjan voitti Jarkko Hiltunen, ViGC, joka kahden päivän aikana keräsi 72 bogeypistettä. Toisena Olli Niinimäki, OGK, 70 pistettä ja kolmantena samalla tuloksella Henry Pått, OGK.

Kilpailun paras nainen oli OGK:n Kia Sormunen, joka myöskin nappasi villin kortin Erkko Trophyyn.

Onnittelut kaikille palkituille Santikan, Enjoy Travelsin, Wetterin, Oulun Golfkerhon ja Virpiniemi Golfin puolesta. Lämmin kiitos myös kaikille kilpailuun osallistuneille!