19.07.2022

Santikka Trophy ja Pohjois-Suomen mestaruus 2022

Viikonloppuna pelattiin taas jälleen kerran Oulun Golfhalli – Santikka Trophy ja P-Suomen mestaruudesta. Tasoitukseton Pohjois-Suomen mestaruus ja tasoituksellinen Santikka Trophy pelattiin la 16.7. Virpiniemessä ja su 17.7. Sankivaarassa. Ensimmäisenä päivänä ukkonen ja rankkavesisade toi oman pienen lisämausteensa, kun peli jouduttiin keskeyttämään tunnin ajaksi. Olosuhteista huolimatta tulostaso oli jälleen kerran upea ja kisa ykköspaikasta erittäin tiukka!

Pohjois-Suomen mestaruuskilpailussa toiseen päivään johtoasemassa lähti OGK:n Eero Kallio lyötyään kovan tuloksen 69 lyöntiä. Jaetulla toisella sijalla toiseen päivään lähti Matias Halonen, Teemu Karvonen ja J-P Savolampi jotka pelasivat kaikki kentän 72 lyönnillä. Toisena kisapäivänä jännitys säilyi loppuun asti kun ensimmäisen kierroksen 73 lyönnillä pelannut Iivari Anttonen kiristi tahtia ja löi tuloksen 70. Eero kuitenkin säilytti johtoasemansa loppuun asti pelattuaan toisen kierroksen 73 lyönnillä ja yhteistuloksen ollen yhden lyönnin Iivaria paremmin. Pohjois-Suomen mestaruuden voitti siis Eero Kallio, OGK, yhteistuloksella 142 lyöntiä. Toisena Iivari Anttonen, OGK, yhteistulos 143 lyöntiä. Kolmanneksi sijoittui Niko Anttiroiko, KLG, yhteistulos 148 lyöntiä. Pohjois-Suomen mestari saa ensimmäisen palkinnon lisäksi villin kortin Erkko Trophyyn.

Santikka Trophyn A-sarja pelattiin tasoituksellisena lyöntipelinä, jossa huomioitiin 3/4 tasoituksista. A-sarjan voittajaksi kruunattiin myös Eero Kallio yhteistuloksella 138 lyöntiä. Toisena Kimmo Malm OGK, 140 lyöntiä ja kolmantena Iivari Anttonen 144 lyöntiä.

Santikka Trophyn B-sarja pelattiin 3/4 tasoituksellisena pistebogeyna. B-sarjan voitti Tapani Niemelä OGK, joka kahden päivän aikana keräsi 68 bogeypistettä. Toisena Henri Niinikoski OGK, 67 pistettä ja kolmantena samalla tuloksella mutta isommalla slopella Antti Luukas OGK.

Kilpailun paras nainen oli OGK:n Sonja Pakonen, joka myöskin nappasi villin kortin Erkko Trophyyn.

Onnittelut kaikille palkituille Santikan, Enjoy Travelsin, Wetterin, Oulun Golfkerhon ja Virpiniemi Golfin puolesta. Lämmin kiitos myös kaikille kilpailuun osallistuneille!