04.04.2021

Augusta National Women’s Amateur saatiin päätökseen – Kiira Riihijärvi sijoittui sijalle 28

31.3.-3.4. pelattu Augusta National Women’s Amateur on nyt saatu päätökseen. Kilpailussa pelasivat maailman 72 parasta amatööriä, mihin Virpiniemi Golfin kasvatti Kiira Riihijärvi lukeutuu mukaan. Riihijärvi pääsi pelaamaan maagiselle Augustan kentälle ensimmäisenä suomalaisena naisena!

Kaksi ensimmäistä kierrosta pelattiin Champions Retreat Golf Clubilla, mistä 30 parasta seuloutuivat jatkoon viimeiselle kierrokselle. Ensimmäisen päivän kierros jouduttiin keskeyttämään huonojen sääolosuhteiden takia, jolloin 29 pelaajaa joutuivat viimeistelemään ensimmäisen kierroksensa toisen kilpailupäivän aamuna. Riihijärvi oli ehtinyt 13. väylälle saakka, ja oli tällöin tuloksessa -1, joka sillä hetkellä oikeutti jaetulle kakkossijalle.

Myös toinen kilpailupäivä tarjosi haastetta kylmän puhaltavan tuulen muodossa. Keskeytyneet kierrokset ja toinen kilpailukierros saatiin kuitenkin pelattua maaliin saakka. Riihijärvi viimeisteli ensimmäisen kierroksensa tulokseen 73 (+1) ja lähti seuraavalle kierrokselle hyvästä asemasta. Toinen kierros oli varsinainen jännitysnäytelmä, ja kisa viimeisen kierroksen jatkopaikasta kova. Riihijärven hermo ei pettänyt tiukassakaan paikassa – hän upotti viimeisen reiän birdieputin, joka takasi hänelle suoran jatkopaikan viimeiselle kierrokselle. Toisen kierroksen kokonaislyöntimäärä Riihijärven osalta oli 77 (+5).

Toisen ja kolmannen kisapäivän välissä pelaajilla oli päivä aikaa siirtyä Augustan kentälle ja pelata siellä harjoituskierros. Jokainen pelaaja sai mukaansa paikallisen caddien, joka antoi vinkkejä esimerkiksi griinien lukemiseen ja pelikirjan suunnitteluun. Myös pelaajat, jotka eivät läpäisseet cuttia, pääsivät nauttimaan tuosta upeasta, mutta haastavasta kentästä.

Viimeinen pelikierros pelattiin siis lauantaina 3.4. Kiira Riihijärvi pelasi tuloksen 80 (+8) joka summasi koko kilpailun yhteistulokseksi 230 lyöntiä (+14). Tulos riitti jaetulle 28. sijalle. Kilpailun voiton vei Japanin Tsubasa Kajitani yhteistuloksella +1 (73, 72, 72). Riihijärvi osallistui tähänastisen golfuransa suurimpaan kilpailuun, kokemus oli hänen mukaansa huikea ja ikimuistoinen. Seuraavaksi Riihijärvi aikoo suunnata ammattilaiskentille. Onneksi olkoon ja menestystä tuleviin haasteisiin!